Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Rijksoverheid presenteert 2 verschillende milieuzones voor dieselauto’s

Bezitters van dieselpersonenauto’s kunnen voortaan op 2 manieren te maken krijgen met milieuzones in Nederland. Gemeenten die een milieuzone willen invoeren, mogen auto’s ouder dan 15 jaar of ouder dan 20 jaar in hun zone weigeren.

Lees meer...

Ecotap en Allego plaatsen 4.500 laadpunten in Gelderland en Overijssel

Gelderland en Overijssel hebben na een aanbesteding Ecotap en Allego geselecteerd om de 2 provincies van 4.500 nieuwe laadpunten (red. 2.250 laadpalen) te voorzien. Daarmee komen er 4 keer zoveel laadpunten in de openbare ruimte van de 43 gemeenten in beide provincies.

Lees meer...

Carver gaat elektrische voertuigen assembleren in Friesland

Carver heeft de komst aangekondigd van een ultrasmal elektrisch stadsvoertuig en gaat deze auto asssembleren in Friesland. De NOM en de FOM boden hierbij op meerdere fronten de juiste ondersteuning.

Lees meer...

Lightwell in teken van laadlantaarnpaal

De eerste laadlantaarnpaal was de Lightmotion. Deze is additioneel uit te rusten met een of meer camera’s en wifi en dus multifunctioneel.

Lees meer...

Webasto: overname divisie AeroVironment

Webasto investeert volop in E-mobility. Deze maand werd de E-mobility divisie van het aan de Nasday genoteerde AeroVironment overgenomen.

Lees meer...

Bals maakt elektrisch rijden mogelijk

Bij Bals werkt men al jaren aan de transitie. Dankzij hun innovatieve laadkabels en sterke componenten voor laadpalen wordt elektrisch rijden voor iedereen mogelijk.

Lees meer...

PIB: duurzame expertise in het buitenland

Nederland is top als het gaat om de ontwikkeling van elektrisch vervoer. Vooral op het gebied van laadinfrastructuur en connectiviteit.

Lees meer...

Een wagenpark met 50% minder uitstoot

Met carsharing kunnen voertuigen efficiënter ingezet worden. Zo kan met minder auto’s voorzien worden in de mobiliteitsbehoefte.

Lees meer...

Bijna helft Nederlanders overweegt aanschaf elektrische auto

Wanneer Nederlanders op zoek gaan naar een andere auto overweegt 45 procent de aanschaf van een elektrische auto. Dat blijkt uit onderzoek van AutoScout24, een onlineportal voor gebruikte en nieuwe auto’s in Nederland.

Lees meer...

Leeuwarden eerste binnenstad waar PostNL uitstootvrij gaat bezorgen

Leeuwarden is de eerste binnenstad waar PostNL uitstootvrij gaat bezorgen. Alle pakketten in het centrum van de Friese hoofdstad worden voortaan elektrisch bezorgd. Wethouder Friso Douwstra nam in het kader van de Elfwegentocht het eerste elektrisch bezorgde pakket in ontvangst van Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten en Logistiek PostNL.

Lees meer...