Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

250 elektrische auto’s voor ENGIE

110 van de 250 nieuwe elektrische auto’s die ENGIE heeft aangeschaft, zijn officieel overgedragen aan de berijders. ENGIE heeft de ambitie een groenere mobiliteit te realiseren: in 2021 is 40 procent van het wagenpark vol-elektrisch.

Lees meer...

159 batterij-elektrische en 22 waterstof-elektrische bussen voor Groningen en Drenthe

Groningen en Drenthe beleven eind 2019 de grootste omschakeling naar elektrisch vervoer in Europa tot nog toe. In beide provincies gaan dan onder de vlag van vervoerbedrijf Qbuzz 159 batterij-elektrische en 22 waterstof-elektrische bussen rijden.

Lees meer...

PitPoint gaat publiek waterstoftankstation Arnhem bouwen

Samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem gaat PitPoint in Arnhem het derde publieke waterstoftankstation van Nederland bouwen en exploiteren. Het station gaat juni 2019 open. De partners onderzoeken ook samen hoe het gebruik van waterstofvoertuigen gestimuleerd kan worden.

Lees meer...

RAI Vereniging en BOVAG: verkoop elektrische auto’s groeit in 2019 naar 28.000 stuks

Volgens brancheorganisaties RAI Vereniging en BOVAG groeit de markt voor elektrische auto’s in 2019. Deze komt volgens de prognose uit op 28.000 stuks, oftewel 6,4 procent van alle nieuwe auto’s.

Lees meer...

Slotbericht: Kennis delen en zaken doen tijdens energieke vakbeurzen

De Brabanthallen vormden de afgelopen week het epicentrum van de Nederlandse energietransitie: duizenden professionals bezochten daar Vakbeurs Energie, Ecomobiel en Industrial Heat & Power om kennis te delen, contacten te leggen en zaken te doen. Centraal thema was daarbij uiteraard de verduurzaming van Nederland.

Lees meer...

2,5 keer zoveel elektrische scooters verkocht in 2018

Uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC blijkt dat over de eerste 9 maanden van 2018 in totaal 4.192 elektrische scooters zijn geregistreerd, bijna 2,5 keer als in dezelfde periode vorig jaar.

Lees meer...

Call Duurzame Living Labs voor transport en mobiliteit geopend

Onderzoeksconsortia kunnen tot en met 19 februari, 14.00 uur, voorstellen over living labs rond transport, bereikbaarheid en mobiliteit indienen bij NWO. In aanmerking komen voorstellen rond thema’s waarin maatschappelijke en wetenschappelijke uitdagingen en praktijkrelevantie samenkomen.

Lees meer...

Laadpaalkleven kan worden bestreden met stimuleringstarief

Laadpaalkleven is een steeds groter wordend probleem. Het probleem van e-rijders die onnodig lang een laadpaal bezet houden kan effectief worden bestreden door prijsprikkels in de vorm van een stimuleringstarief.

Lees meer...

Porsche gaat met Taycan elektrisch tijdperk in

Porsche gaat met de Taycan het elektrisch tijdperk in. 6 miljard euro aan investeringen, 1.200 nieuwe medewerkers alleen al voor de Taycan.  ‘We verwachten dat meer dan 50 procent van de geleverde Porsche-modellen in 2025 elektrisch zal zijn,’ zegt Lutz Meschke, vicevoorzitter van de raad van bestuur en chief financial officer van Porsche.

Lees meer...

Gazelle lanceert elektrische vrachtfiets D10 e-cargo

Gazelle presenteert tijdens de internationale transportbeurs IAA in Hannover de pakketbezorger D10 e-cargo. Met de D10 e-cargo pakketbezorger springt Gazelle in samenwerking met Aluca en mobility-as-a-service start-up DOCKR op eigen wijze in op de vraag naar last-mile-transportoplossingen voor binnensteden.

 

Lees meer...